08-08-08

Het speelhuisje en nieuw leven


Vorige week was het dus de enige week dat Hayet en ik samen verlof hadden so far. We hebben er dan ook gebruik van gemaakt om te proberen zo veel mogelijk samen te doen ie Mini-Europa, een paar uitstappen, gaan zwemmen, naar speeltuintjes en parken en één dag het parket zoals je al kon lezen.

Deze week was terug werkweek voor Hayet en had ik dus verlof met de kindjes. Daar Luca nog steeds kiné nodig had moesten we dus wel wachten op de kiné alvorens iets te kunnen doen.

Nu ja, de eerste dagen hadden een vast stramien. Opstaan, een eerste verflaag leggen op het hout dat nog niet geverfd was ie een aantal ramen en de voordeur langs binnen. Gastjes stonden op, ontbijten, wachten op de kiné, boodschappen doen, eten klaarmaken wat rusten en dan wachten op mama.

Dinsdag waren we uitgenodigd bij Youssef voor zijn verjaarddagsbbq die heel lekker was, een zeer aangename avond. Woensdag naar de markt geweest om nog wat plantjes voor de moestuin en vis voor de visbbq die ik voor het eerst ging proberen met Jelle en Francoise. Ik denk wel dat geslaagd was. Mosseltjes op de bbq als aperitief, een aanrader. Geleerd van Wim. De de schelpen achteraf in een potje en zet ze wat verder, gegarandeerd geen vliegen meer aan tafel de rest van de avond.

Donderdag om een plank geweest voor wat het nieuwe speelhuisje wordt van de kinderen. Naast het houtkot staat een oud huisje waarvan ik een gat moest toemetsen, verven en vanaf nu ook gaan inrichten. Het tafeltje staat er al in al moet het nog geverfd worden. Raampje en deurtje volgen nog. Het ziet er misschien nog niet uit maar het komt toch van ver.

 sized_IMG_9786

Ook de appeloogst ziet er veelbelovend uit dit jaar. Als iemand appeltjes wil om te stoven of voor een appeltaart laat maar iets weten.

sized_IMG_9787

En dan nieuw leven, jaja, er is er weer eentje : een kuikentje. Het is er al enkele dagen maar post het nu pas. En dan nog, vorige keer hadden we ook een kuikentje maar dat heeft het niet overleefd. Hopelijk deze keer dus beter.

Luca heeft alvast een foto getrokken.

sized_IMG_1915

sized_IMG_1914

Duimen maar.

10:50 Gepost door Reinout in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Waw zeg zo schattig da kuikentje! Verzorg het maar goed! En nog veel plezier aan Feija en Luka met hun speelhuisje.

Gepost door: Carinne en Gerrit | 08-08-08

En nog alles goed met het kuikentje ?

Gepost door: els | 10-08-08

Dat wachten op de kiné is bij ons een vast onderdeel van ons leven.Toon heeft elke dag kiné,3 keer per week van de kinesist,en de andere dagen doe ik de kiné.Nu in de vakantie is dat best wel vervelend soms vind ik.Maar,het hoort er nu éénmaal bij.
Leuk speelhuisje !
En schattig hé dat kuikentje

Gepost door: Christel | 11-08-08

De commentaren zijn gesloten.