15-05-08

Normandië, vervolg


Jaja, het vervolg is er. Te druk op dit moment met meetings, trainingen, de moestuin in orde zetten etc om de blog te updaten maar hier volgt dan toch nog een update van Normandië zoals beloofd.

Voor diegenen die niet konden wachten op de foto's, ik hoop dat je ervan genoten hebt via de link links.

De eerste dag hadden we dus al gehad. Op naar de rest.

De tweede dag zijn we eerst naar Arromanches gereden, om te zien waar de geällieerden geland zijn. Hoewel ik er vroeger geweest was wist ik eigenlijk toch niet goed wat daar gebeurd was en wat de bakken die aan het strand liggen waren

IMG_8308 (Medium)

Kennelijk was Arromanches de plek waar ze een drijvende haven gebouwd hebben in een 12-tal dagen en waarlangs al het materieel werd 'geïmporteerd'.  De bakken die daar nog liggen vormen slechts een schamel overblijfsel, wat ze toen gebouwd hebben moet meer dan indrukwekkend geweest zijn.

IMG_8318 (Medium)

Daarna zijn we naar Port De Bessin gereden waar ik om de één of andere reden geen foto's van heb.

Voor we vertrokken naar Arromanches zijn we een handgemaakte paraplu voor Feya gaan zoeken en ik vertelde aan de winkelier dat we Calvados zochten en waar ik er gewoonlijk omging wanneer we in Normandië waren. Hij gaf me echter een ander adres en vertelde me naar de 'Ferme de Billy' te gaan en dat hebben we dan ook gedaan toen we terugkwamen van Bayeux. In Bayeux hebben we trouwens niet zoveel gezien, behalve dan ons lievelingsrestaurant van jaren terug waar we heerlijke langoestines gegeten hadden en mijn madam heeft er kleren gekozen.

IMG_8330 (Medium)

 

Toen we toekwamen in Ferme de Billy werden we door de gastheer verwelkomt en hij leidde ons bijna meteen naar de tuinen rondom het domein ' ga maar eens wandelen en kom dan eens proeven',

IMG_8331 (Medium)

Op het domein stond oa nog een oude kapel

IMG_8350 (Medium)

IMG_8369 (Medium)

Het was een mooie wandeling, een lekker proevertje met appelsap om te beginnen, dan een lekker aperitief op basis van appelen om dan de eigenlijke Calvados te proeven. Het was een leuke maar vermoeiende dag.

De dag erop stond 'le Mont Saint Michel' op het programma. Wat laat vertrokken maar toch vol enthousiasme

IMG_8406 (Medium)

Het is de 3de keer of zo dat ik dat bouwwerk zie en steeds ben ik zwaar onder de indruk. We hebben er wat rondgelopen en een museum bezocht maar door het 1300 jarig bestaan was er heel veel volk en we hebben toen besloten naar Saint Malo te gaan. Jammer genoeg waren we er vrij laat en hadden we pech met het restaurant maar Saint Malo mag er echt wel zijn

IMG_8453 (Medium)

voor de rest van de foto's van Saint Malo raad ik toch wel de link naar ons fotoalbum aan.

De laatste dag,dag van het afscheid van Crepon (boehoe) zijn we dan gaan lunchen in Honfleur. Het was leuk, lekker, aangenaam, het echte vakantiegevoel en Honfleur is heel mooi.

IMG_8472 (Medium)

En het eten was ook geweldig

IMG_0800 (Medium)

Na een goede trip naar huis had ik nog afgesproken met een collega met wie ik 's anderendaags naar Rotterdam vertrok dat hij bij ons zou komen eten. Joe en Nathalie waren ook van de partij en Bes en Fabrice kwamen toevallig binnenwaaien. Onze nieuwe bbq aangestoken en het feest kon beginnen. Ik hoef niet te vertellen dat door de rit en het avondeten ik de volgende dag wel niet helemaal fris was maar het viel allemaal eigenlijk reuze mee.

En wat is er ondertussen gebeurd? De scheidingswand tussen gazon en moestuin is nagenoeg af. Er staat al vrij veel in de moestuin, de garage is al goed uitgekuisd (we zijn trouwens op zoek naar stevige rekken), ... De kippen leggen weer eieren en we hebben besloten dat ze 1 ei mogen proberen uitbroeden (de kippen welteverstaan).

Zondag was het dan moederdag en met de hele familie hebben we gefeest op ons terras. Reuzegezellig als je 't mij vraagt.

Maandag was het dan eerst de moestuin in orde zetten. Dank u pa'tje voor het helpen en daarna zijn we gaan eten bij Tom en Chloë waar het heel gezellig vertoeven was.

De rest van de week was/is druk. Morgen begint Hayet op haar nieuwe werk : Good luck mein Schatz.

Wie wilt kan nog me nog steeds vergezellen op de Fiertel tocht zondag. +- 32 km, hele mooie wandeling.

Luca is dinsdag naar het Gravensteen geweest. Ik vermoed dat er wel foto's zullen volgen op de blog van hun school.

21:05 Gepost door Reinout in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.