10-05-08

Eerste dag op weg naar Normandië


Zoals beloofd dus een beknopt verslag van onze reis naar Normandië. De foto's zullen ook te zien zijn in onze webalbum.

We zijn 's morgens vroeg vertrokken met mooi weer. Onze eindbestemming was La Ranconniëre in Crepon, niet zo ver van Arromanches, een absolute aanrader ! Het feit dat het onze 4de keer was dat we ginder verbleven wil toch al wat zeggen.

http://www.ranconniere.fr/

Eerste stop was Le Touquet. Daar we nog een lange afstand moesten afleggen en we daar eigenlijk enkel stopten om te eten hebben we niet veel van het stadje gezien en dat verklaart misschien een beetje de ontgoocheling, ik had wel wat meer verwacht. Wie Feya een beetje kent weet dat ze graag op de carrousel zit, wie niet.

IMG_8234 (Medium) (2)

Van Le Touquet zijn we dan doorgereden naar Etretat. Was wel ver om te parkeren maar het uitzicht was het waard, en dat met zo'n mooi weer.

IMG_8239 (Medium)

Het restaurant dat je achter Hayet ziet is het restaurant waar we zijn gaan eten toen we de laatste keer terugkwamen van Normandië zo'n 6 a 7 jaar geleden. Het was overheerlijk, met een superuitzicht.

IMG_8249 (Medium)

IMG_8250 (Medium)
IMG_8266 (Medium)

En dan begon het laatste stuk naar Crepon en om daar te geraken moet je over, jawel, de pont de Normandie.

IMG_8286 (Medium)

De Pont de Normandy is indrukwekkend maar ik vind de brug ervoor nog veel meer : heel hoog, een bocht en ze lijkt op zichzelf ook nog eens te draaien, very impressive.

IMG_0836 (Medium)

En dan in een keer naar het hotel, lekker voetjes onder tafel en genieten van een heerlijke maaltijd.

Dag 2 volgt.

07:44 Gepost door Reinout in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.