09-03-08

Wat een dag

Ik heb deze blog in delen ingevuld en kennelijk was er vooraan wat verloren. Even kort schetsen. We gingen dit weekend de parking zetten, althans de voorbereidingen, de borduren en wat stabilisé. Ik had naast Eli 5 helpers voorzien.  Ze waren een uur vroeger met het leveren van de stabilisé. Ontwaken in shock noemen ze dat... 

Vroeg begonnen half gewonnen zegggen ze dan, er zal wel iets van waar zijn. Om diverse redenen zegden 3 van de 5 helpers op het laatste moment af. Mmm, dat zag er dan toch wel niet goed uit.

Eli had eerst gezegd 4 kubiek stabilié te bestellen, dat leek me weinig en kennelijk was Eli niet van plan de paadjes al op te vullen en wou hij dat binnen een paar weken doen. Gelukkig was hij op het laatste moment van mening veranderd en hebben ze 8 kibiek geleverd. Aan de slag dan maar.

Jelle was ook weer van de partij, gelukkig en nog wat later kwam ook een neef van Hayet nog helpen. Het schoot goed op. We zagen de 8 kubiek langzaam maar zeker verdwijnen en de contouren kregen vorm. Een limoncello op tijd en stond werden ook gesmaakt. Geen tijd voor tjittjat, werken verdorie!! Ik kan u verzekeren 10 kubiek uitscheppen is geen lachertje en dit nadat al die borduren al op hun plaats gelegd waren.

Het was echter duidelijk, de 8 kubiek gingen niet genoeg zijn. Ongeduldig als ik ben voelde ik me al 'ambetant' omdat we niet klaar zouden geraken. Maar als bij wonder (kruisteken), belde de firma van de stabilisé dat ze nog een vrachtwagen met 6 kubiek 'over' hadden, iemand had het besteld maar niet meer nodig. Yihaa !! Stevig doorgewerkt in een perfect weertje (want er was eerst nog twijfel of we het wel gingen doen).

Ik was bekaf, ik zal het voelen aan m'n rug maar wat zeggen ze nu ook al weer; wie een mooie tuin wil hebben moet afzien? Hier en daar op mijnen allenen nog wat verdergewerkt in de namiddag, de petanquebaan hersteld achteraan, nog wat geplant, al begonnen aan de put om mijnen olijfboom in te steken etc.

Choco had omwille van de werken de hele dag in zijn hok moeten zitten het was duidelijk dat dit niet naar zijn zin was. Leiband genomen en nog een goede wandeling gemaakt. Hijg hijg.

En dan nog met Luca naar de zwemclub. Pfff, het wordt tijd, hoog tijd dat die grote werken voorbij zijn. Nog een week of twee en dan is de parking hopelijk af. Vrijwilligers met een zware auto en grote remorque zijn welkom over 2 weken om op en af te rijden naar de firma Holvoet 2 km van bij ons thuis om zand en de steentjes te gaan halen.

Vandaag, zondag, zijn we dan naar den doop van Julieke geweest, de dochter van Francesca en Wim. Achteraf waren we uitgenodigd voor het eten. We hadden de kinderen mee, as always, en dachten een croque monsieur te gaan eten. Niets was minder waar, man man man, wat een menu. SCHITTEREND !! Bravo, dank je wel. Une délice. Molto béné. (Heb trouwens een tip gekregen om een koffielikeur te maken).

Ik ga morgen de foto's proberen te bloggen, nu is het "flikken" dus zal even niet lukken. Toedeloe.

Voor ik afsluit, toch een hartelijke dank aan de helpers die mijn buien, humeur etc. weerstaan en keer op keer toch willen komen helpen. Tony, you're the man al kon je er zaterdag niet bij zijn. Jelly, we kennen mekaar nog geen jaaaaaaren maar ik kan steeds op je rekenen. Ik heb schrik je nog te vragen want je hebt me al veel diensten bewezen maar daar zijn vrienden dan ook wel voor. DANK JE WEL !!

 

21:59 Gepost door Reinout in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eigenlijk kom ik met veel plezier bij jou werken omdat ik dan van die lekkere dingen voorgeschoteld krijg... je moet dus geen schrik hebben ;-) als ik bij jou kom werken is dat puur uit eigenbelang!

Gepost door: Jelle | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.